Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Joi, 11 Decembrie 2008

Sezonul fotbalistic s-a încheiat, sezonul fotbalistic continuă

Anul 2008 a fost plin de evenimente fotbalistice de amploare. Tradiţional, la un nivel organizatoric înalt şi naţional, s-au petrecut turneele la minifotbal „Crăcunel”, „Moş Gerilă”, „S.Sandu”, al veteranilor fotbalului, turneul dotat cu Cupa preşedintelui raionului, iar elevii şcolilor din raion au participat la turneul pentru premiul republican „Guguţă”. În luna iunie s-a desfăşurat turneul consacrat Zilei Ocrotirii copiilor, în luna iulie a avut loc festivalul fotbalistic consacrat Zilei Independenţei a Republicii Moldova şi aniversării a 15 ani de la fondarea echipei „Sinteza”.

Echipele de copii şi juniori a Şcolii sportive au evoluat la campionatul Republicii Moldova, echipa „Sinteza” în timpul campionatului republican, Divizia „B” s-a plasat pe locul 6, demonstrând un joc calitativ şi spectaculos.

Un mare interes au provocat şi competiţiile fotbalistice dotat cu Cupa raionului Căuşeni ediţia 2007-2008. În rezultatul unui maraton ce a durat mai bine de 6 luni, finalul Cupei s-a disputat între echipele „Sinteza”, Căuşeni, şi echipa „Fârlădeni”. Meciul final a fost câştigat de echipa „Sinteza”, care a fost distinsă cu Cupa raionului.
Campionatul raionului a fost disputat între 8 echipe: Fârlădeni, Surchiceni, Taraclia, Cârnăţenii Noi, Hagimus, Chircăieştii Noi, Sălcuţa şi Căinari.

Asociaţia Regională de Fotbal aduce mulţumiri pentru ataşamentul faţă de acest gen al sportului primarilor Filip Şapoval, Boris Stamov, Parascovia Antoniuc, Vitalie Cericov, Elena Josan.
Trebuie să menţionăm şi Consiliul raional, care a alocat surse financiare pentru organizarea şi petrecerea competiţiilor fotbalistice în raion.

Ţinând cont de faptul, că toate măsurile social-economice în raion se desfăşoară pe parcursul anului bugetar, Asociaţia Regională de Fotbal în şedinţa sa din 12 noiembrie curent a decis de a modifica sistemul competiţional în corespundere cu anul bugetar, adică campionatul şi Cupa raionului se vor desfăşura după sistemul primăvară-toamnă. În legătură cu aceasta a fost luată decizia de a petrece campionatul şi competiţiile de cupă numai în tur. Campionul raionului în anul curent a fost desemnată echipa primăriei Fârlădeni, pe locul II – echipa Hagimus şi pe locul III – cea a oraşului Căinari.

Trebuie de menţionat faptul că în anul curent cu concursul primarului Svetlana Ţîbîrnă s-a înviorat mişcarea fotbalistică şi în satul Baccealia. Echipa participă la competiţiile de cupă şi va participa şi la meciurile în cadrul campionatului raionului.

Ne dăm bine seama, că în această perioadă grea este foarte complicat de organizat acţiuni sportive de amploare. Asociaţia regională de fotbal, Asociaţia primarilor din raion Consiliul Internaţional Teritorial al Sindicatelor au apelat către Consilul raional, comisiile de specialitate ale Consiliului cu rugămintea de a aloca surse financiare pentru dezvoltarea de mai departe a sportului şi îndeosebi a fotbalului.

Nicolae Sandu, preşedintele Asociaţiei Regionale de Fotbal

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting