Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Primăria Taraclia

Şcoala Profesională din s. Taraclia şi-a deschis larg uşile pentru abiturienţi

La data de 1 iunie 2015 în incinta Şcolii profesionale din s. Taraclia s-a desfăşurat Ziua Uşilor Deschise, care a avut drept obiectiv consolidarea relaţiilor cu gimnaziile şi liceele din raionul Căuşeni, cunoaşterea mai profundă a bazei tehnico-materială pentru pregătirea calitativă a muncitorilor calificaţi, a condiţiilor de odihnă şi ocupaţiilor extracurriculare, performanţele cadrelor didactice etc.

Pragul Şcolii Profesionale l-au trecut elevi din mai multe localităţi din raionul Căuşeni, inclusiv: Tocuz, Căinari, Baurci, Baimaclia, Cîrnăţeni şi altele.

Elevii au participat la o întîlnire cu cadrele didactice şi administraţia Şcolii, în cadrul căreea directorul Şcolii Vladimir Stefanco a adus la cunoştinţa abiturienţilor prezenţi istoria Şcolii din momentul creării pînă în prezent, s-a vorbit despre meseriile pregătite pe parcurs, performanţele obţinute, despre cadrele de muncitori ce activeayă la moment. Cadrele didactice s-au referit la dinastiile de elevi ai Şcolii profesionale. În continuare abiturienţilor li s-a propus o mică excursie prin cabinetele şi laboratoarele Şcolii, în cadrul căreea au adus la cunoştinţă formele şi metodele de instruire, fiind utilizate materiale didactice confecţionate pe parcursul instruirii de către absolvenţi. Pentru abiturienţii anului 2015 au fost organizate întreceri sportive la tenisul de masă, dame, şah, învingătorii fiind premiaţi cu cadouri de preţ, diplome de participare.

În partea a doua a festivităţii oaspeţii au fost serviţi cu un prînzul, pregătit la cantina Şcolii.

Evenimentul a fost un bun prilej de promovare a Şcolii Profesionale, de orientare profesională a absolvenţilor de gimnazii. Sperăm, că mulţi dintre cei prezenţi la eveniment, după absolvirea gimnaziului vor dori să continue studiile la Şcoala profesională din s. Taraclia, vor îmbrăţişa o meserie pe plac, utilă societăţii.

La moment Şcoala Profesională Taraclia pregăteşte muncitori calificaţi la următoarele meserii:

1. Tractorist-maşinist în producţia agricolă

2. Tencuitor

3. Petrar-zidar

4. Zugrav

Termenul de studii- 2 ani.

Adresa Şcolii: s. Taraclia, raionul Căuşeni. Telefon de contact: 024361210; 024361474.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting