Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Vineri, 12 Decembrie 2014

10 medalii pentru căușeneni la Campionatul Republican la Karate

Raionul Căuşeni s-a ales cu 10 medalii de aur la cea de a treia ediţie a Campionatului Republican de Lupte Marţiale. La 6 decembrie în incinta Centrului pentru Tineret şi Sport din oraşul Căuşeni zeci de copii şi adulţi din toată Republica Moldova s-au luptat între ei pentru a demonstra că sunt cei mai buni. Luptele au avut loc la diferite categorii de vîrste de la 6 la 40 de ani. În calitate de arbitri principali au fost invitați arbitrii de categorie internaţională Timofei şi Alexandru Furdui.
Campionatul a adunat în jur de 130 de sportivi din raioanele Teleneşti, Soroca, Ungheni, Cahul, Căuşeni, precum şi din localităţile Ursoaia, Băcioi şi Chişinău. Turneul a fost deschis într-o manieră festivă, iar autorităţile locale i-au felicitat pe organizatori.
În raionul Căuşeni Organizaţia de lupte marţiale a fost înfiinţată încă în anul 1996. De-a lungul a 18 ani în raionul Căuşeni au crescut adevăraţi Campioni de talie naţională şi internaţională. Veaceslav Slănină, preşedintele Organizaţiei şi antrenorul principal, afirmă că luptele marţiale reprezintă un sistem complex de tehnici de luptă, însușit la nivel individual.
Preşedintele Federaţiei de KIOKUŞINKAI din Republica Moldova, Traian Velixar, spune că acest gen de sport a luat amploare în ultimii ani în Republica Moldova. Primul lucru cu care sunt familiarizaţi cei care practică acest gen de sport este disciplina şi ordinea. De asemenea, luptele corp la corp dezvoltă încrederea în sine.
Pe lîngă reprezentanţii sexului puternic, care practică acest gen de sport, karate KIOKUŞINKAI a obţinut popularitate şi în rîndul sexului frumos. Ana Harea din Teleneşti susţine că luptele reprezintă pentru ea un mod de viaţă.
Participanţii la campionat recunosc că pentru a obţine unele succese în luptele marţiale este necesar de ani de muncă.
10 echipe din întreaga ţară şi 50 de locuri premiante pentru sportivii, care au participat la Campionatul Republicii Moldova la Karate. La acest campionat, tinerii sportivi din Căuşeni s-au remarcat prin 10 locuri întâi, 8 medalii de argint şi 7 medalii de bronz.
Sportivii căuşeneni recunosc faptul că din cauza concurenților puternici nu a fost deloc ușor să devină premianţi ai acestui campionat, însă acum aspiră la campionatele europene şi mondiale.
Potrivit antrenorului Veaceslav Slănină, membrii echipei din Căuşeni la karate au primit invitație de a participa la campionatele mondiale, care se vor desfășura în Japonia şi Rusia, însă deplasarea sportivilor căuşeneni la ele va fi posibilă doar dacă se va găsi finanțarea necesară. Ultimul Campionat Mondial la Karate la care au participat sportivii căuşeneni a avut loc în luna noiembrie în Polonia de unde sportivii noştri au venit acasă cu locul al patrulea.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting