Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Luni, 28 Decembrie 2020

Târg de caritate „Fii mai bun în ajun de Crăciun”

Biblioteca Publică Raională „Ion Ungureanu” în luna septembrie, 2020 a aplicat la Proiectul „Moldova împotriva tuturor formelor de discriminare” finanțat de Uniunea Europeană, câștigând un mini-proiect „Școala IT pentru femei”. În acest mini-proiect au fost atrase alte trei biblioteci din localitățile Ursoaia, Zaim și Cîrnățeni. Coordonatorul Natalia Popușoi împreună cu bibliotecarele BPR Căușeni Gargalîc Svetlana și Groza Oxana au oferit pe parcursul a 2 luni instruiri în domeniul IT (Word, Excel, Canva) pentru 39 de doamne din cele trei localități. La fel, în cadrul proiectului au avut loc traninguri cu implicarea specialiștilor din domeniul psihologie, drept, finanțe.

Una din activitățile finale ale proiectului a fost organizarea unui eveniment comunitar. Astfel, prin tragere la sorți, a fost decisă organizarea unui Târg de caritate cu genericul „Fii mai bun în ajun de Crăciun” în piața agroalimentară din satul Ursoaia la data de 20 decembrie 2020. În ajun de eveniment bibliotecara s. Ursoaia dna Maria Tataroi și cu membrii echipei de susuținători împreună cu primarul satului Ursoaia Dna Elena Mărginean au pus în discuție identificarea familiilor care ar trebui să beneficieze de un ajutor și o susținere din partea comunității. Astfel, au fost identificate 5 familii în care cresc 16 copii minori.

Pentru a aduna și procura bunurile planificate (produse alimentare, detergenți, haine, bani) în activitate au fost implicați și directorul gimnaziului, managerul unui magazin alimentar, cetățeni din s. Ursoaia. Biblioteca Publică raională „Ion Ungureanu” și-a adus aportul prin colectarea produselor alimentare. Sincere mulțumiri doamnelor Vrabie Liuba, Gargalîc Svetlana, Paniș Olga, Osipov Liuba, Ana Ciobanu, Natalia Popusoi care împreună au adunat finanțe pentru cadouri și produse alimentare în sumă de 2000 lei. Gimnaziul Ursoaia a adunat 1400 de lei. Primarul satului a procurat personal 16 cadouri cu dulciuri și a asigurat transportarea bunurilor pe la casele beneficiarilor.

Bibliotecara din satul Tănătari dna Gheorghina Josan a participat la Târg din propria inițiativă donând bani, produse alimentare, haine și fiind participantă activă la colectarea surselor în cadrul evenimentului de caritate.

Toată lumea, care a donat în cadrul evenimentului din 20 decembrie a avut parte de mici surprize – jucării de brad personalizate cu mesaje „Crăciun Fericit” , „La Mulți Ani” și șervețele din stofă cu același mesaj care au fost confecționate la Școala Profesională Căușeni de către doamna Ana Ciobanu și Olga Paniș. În afară de șervețele din partea Școlii Profesionale au fost donați pantaloni pentru dame de diferite mărimi, confecționați de elevele școlii.

La eveniment a fost prezent și Dl Ilie Gluh jurnalist de la Radio Moldova care fiind interesat de Târgul de caritate „Fii mai bun în ajun de Crăciun” a realizat un amplu reportaj radio cu păreri și opinii ale persoanelor care s-au implicat în acest eveniment.

La Târgul de caritate de duminică au mai fost colectați 900 lei, care au fost direcționați adăugător la procurarea produselor alimentare, a uleiului și procurarea unei butelii de gaz pentru una din familii.

Am demonstrat cu toții că există oameni buni și cu suflet mare, iar femeile pot fi liderii pozitivi ai comunității!!!

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting