Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Wednesday, 14 March 2018

Seminar de şcolarizare a fermierilor

Pe data de 12 Martie 2018, în sala de ședințe a Consiliului raional Căuşeni a fost desfăşurat seminarul instructiv privindNutriția plantelor și influența macroși microelementelorîn dependență de solîn condiţiile anului 2018, organizat de Direcţia agricultură şi alimentaţie în partenierat cu Societatea Comercială “ Agrodor –Succes”, la care au participat 35 producători agricoli.

Șeful Direcției, Dumitru Bodean, în cuvîntul de salut, a menționat importanța fertilizăriifoleare a plantelor ca un factor de reglare a proporției cantitative de elemente chimice din corpul plantelor. Iar, cînd în nutritia plantelor lipseste sau este insuficient un element chimic necesar, apar boli fiziologice, insotite de incetinirea sau oprirea cresterii radacinii, a tulpinii, a frunzelor sau a fructelor.

Dl Hendri Botha, specialist principal Programe de nutriție, fertilizare și fertiirigare, Introlab (Pty) LTD, Africa de Sud, a prfezentat un program echilibrat de nutriție a plantelor într-un sistem agricol modern, folosit de producătorii agricoli din Africa de Sud la toate culturile agricole ce se cultivă și în Moldova, excepție fiind doar sfecla de zahăr.

În cadrul seminarului au fost prezentate un ansamblu de oferte ale produselor companiei “Agrodor-Succes”.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting