Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Friday, 15 February 2019

Seminar de instruire a Pomicultorilor , Viticultorilor și Protecției Plantelor

Astăzi 15.02.2019, în sala de ședinţe a Consiliului raional Căuşeni a fost desfăşurat seminarul teoretico- practic cu genericul “Particularităţile de tăiere a plantațiilor viţicole, pomicole protecției plantelorîn condiţiile anului 2019”, organizat de Direcţia Economie, Construcțiişi Infrastructură Căușeni în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova şi Asociaţia producătorilor şi exportatorilor de struguri din Moldova la care au participat peste 97 producători agricoli.

Șeful Direcției Domnul Iurie Turtureanu a familiarizat viticultorii, pomicultorii cu modificările parvenite ale Regulamentului de subvenționare, programele și proiectele de finanțare ce revin ramurii vitivinicole și pomicole.

Gheorghe Cojocaru, şef adjunct al Direcţiei raionale Siguranţa Alimentelor s-a referit la evidenţa strictă a registrului de utilizare a produselor de uz fitosanitar, înregistrarea producătorilor ca operatori, modalitatea avizării privind desfăşurarea lucrărilor de protecţie, răspunderea contravenţională.

Participanții seminarului au fost instruiți în domeniul tăieri butucilor viței de vie în condițiile anului 2019 de formatorul Valeriu Cebotari, Specialist Principal, Serviciul Politici şi Reglementări în Domeniul Produselor Sectorului Vitivinicol şi Băuturilor. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, care a recomandat variantele optime ale metodelor de formare în timpul tăierilor în dependenţă de soi, vârstă şi formă de conducere a butucului şi alte operaţii tehnologice. De asemenea Vitalie Cebanu, Șef laboratorImunologie și ProtecțiePlantelor a Viței de Vie a IȘPHTA a instruit agricultoriidespre protecția plantelor,Grosu Ion -Șef Laborator Pepienerit și Tehnologii Moderne a IȘPHTA a Pomiculturii a instruit agricultorii în tăiatul pomilor fructiferi. Le dorim la agricultorimult succes.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting