Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Tuesday, 05 March 2019

Seminar cu apicultorii din raionul CăuşeniApicultura

Seminar cu apicultorii din raionul Căuşeni, 02 martie 2019 ora 9.30

Liceul teoretic “Alexei Mateevici”.Participanti – 112 apicultori.

Apicultura este practicată în raionul Căuşeni din pasiune, de diferite profesii şi categorii profesionale, din care 60% sunt tineri apicultori. Astăzi în raion există în jur de 200 de stupine ce întrunesc circa 20 mii de familii de albine, care produc anual în jurul la 100 tone de miere şi alte produse apicole.

În afară de produsele recoltate albinile aduc un aport considerabil la producţia agricolă, ca urmare a polenizării plantelor agricole. Datorită procesului polenizării sporeşte producţia agricolă şi este un factor determinativ pentru obţinerea recoltei maxime atît din punct de vedere cantitativ cît şi calitativ.

Din producţia totală de miere obţinută, 70 % se exportează, iar 30 % se vinde pe piaţa internă. În urma exportului producţiei de miere in anul trecut s-a obţinut un venit de circa 3 mln lei.

Apicultorii din raion apelează la diferite proiecte din domeniul apicol. Pentru procurarea stupilor şi utilajului apicol 3 apicultori au beneficiat subvenţii de la stat în mărime de 40 mii lei.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting