Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Tuesday, 22 September 2020

Semănatul culturilor cerealiere

Problema producerii culturilor cerealiere a fost si va ramîne una din cele mai actuale în complexul agroindustrial al tării. Pentru a avea o recolta bogată este esențial respectarea tuturor procedeelor tehnologice de cultivare a culturilor de toamnă. Toate acestea ar fi fost posibile intr-un an agricol normal din punct de vedere meteorologic, însă în acest an avem parte de o situație destul de dificilă, în ceea ce ține de acestă ramură a agriculturii, si nu numai. Seceta hidrologică, care a persistat pe parcursul ultimilor ani a dus la distrugerea parțială a culturilor cerealiere care au fost deja semănate și totadată a stopatcomplet prelucrarea solului și, pregatirea pentru semănatul culturilor de toamnă.

Nemijlocit inainte de semănat se efetuiază o cultivație la adincimea de 5-6 cm cu o nivelare excelentă, ceea ce în acest an, nu este posibil de efectuat, deoarece solul, din lipsa de precipitații este foarte uscat. Și nu numai acest procedeu tehnologic nu este posibil, dar in general nu se poate de efectuat nici una din lucrarile necesare .

În acest context, din cauza deficitului de precipitații nici un agent economic din raion nu au avut posibilitatea de a prelucra terenurile preconizate și de a efectua semănatul culturilor de toamnă conform termenilor agrotehnici.

În toamna anului 2019 au fost insamițate cu culturi de toamnă, cca 22mii ha, iar in acest an sunt preconizate a fi insamintate cca 13mii ha. Acest lucru va fi posibil doar in situația în care vom avea parte de precipitații.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting