Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Friday, 14 August 2020

Secţia Agricultură, Relaţii Funciare şi Cadastru a Consiliului raional Căuşeni cu referire la situația excepțională din sectorul agricol in legătură cu seceta hidrologică 2019-2020

Secţia Agricultură, Relaţii Funciare şi Cadastru a Consiliului raional Căuşeni cu referire la situația excepțională din sectorul agricol in legătură cu seceta hidrologică 2019-2020 informează:

În condițiile schimbărilor climaterice , lipsa de precipitații în perioada îndelungată a anului agricol, avem o situatie destul de dificilă și regretabilă in sectorul agrar.

La situația dată, secția Agricultură Relații Funciare și Cadastrudin cadrul Direcției EconomieConstrucții și Infrastructură a Consiliului Raional Căușeni s-a ocupat de monitorizarea activității agenților economici implicați în producerea culturilor agricole din raionul Căușeni.

În baza dispozitiei nr.34-a din 21.04.2020 emise de Președintele raionului a fost formată Comisia de evaluare a stării culturilor agricole din raionul Căușeni.

În pirioada lunilor martie-august au fost elaborate acte de constatare a pagubelor cauzate culturilor agricole de calamitățile naturale (seceta).

Astfel, în perioada trimestrului IV-2019 cît și în perioada anului 2020 pînă la momentul dat din suprafața de culturi de I grupă (grîu, orz, rapiță) au fost însămînțate 22 mii ha, inclusiv 1946ha rapiță, 1956ha orz, 17813ha grîu. Afecțiunea acestor suprafețe constituie 80-85% ce considerabil a afectat culturile căt și rodnicia la hectar, actualmente actele de constatare sunt generalizate de secția ARFC, procesate 100%, în conformitate cu cerinţele Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului. Conform actelor examinate, suprafata totală afectată constituie -19271,36ha, astfel valoarea pierderilor -100691059lei.

.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting