Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Sâmbătă, 06 Mai 2017

Rezultatele evaluării de conținut a cererilor de proiecte depuse în cadrul „Fondul de Granturi Mici” 2017 – ediția rurală

Suntem bucuroși să anunțăm că în urma evaluării de conținut a cererilor de proiecte în cadrul Fondului de Granturi Mici 2017 – ediția 2017, din 4 cereri de finanțare depuse de reprezentanții raionului Căușeni, una a fost desemnată cîștigătoare. Este vorba despre proiectul „Protecţia mediului ambiant –factor important în dezvoltarea comunitară”, înaintat de către consorțiul format din membrii: primăria Copanca, primăria Chițcani, primăria Grădinița, Asociaţia părinţilor şi educatorilor din grădiniţa Copanca.
Bugetul proiectului este de 534 075,00 Lei
Suma co-finanțării din partea FGM 2017: 395 900 MDL

Localităţile, membre ale Consorţiului - primăriile Copanca, Grădiniţa raionul Căuşeni şi Chiţcani (UTA-transnistria_ sunt amplasate în zona Convenţiei RAMSAR „Nistru inferior” şi au un angajament deosebit pentru protecţia mediului.

Pentru ameliorarea situaţiei ecologice din această zonă strategică primăriile Copanca şi Grădiniţa au iniţiat în anul 2013 un proiect de regionalizare a serviciului de evacuare a deşeurilor. În acest sens primăriile au implementat un proiect în programul de Promovare a Măsurilor de Încredere, finanţat de Comisia Europeană şi implementat de PNUD Moldova. În localităţile beneficiare au fost construite platforme, în locurile cu accesibilitate maximă şi instalate containere pentru depozitarea deşeurilor. Implementarea proiectului a pus baza creării unui serviciu specializat în domeniul gestionării deşeurilor. În satul Copanca, a fost creată Întreprinderea Municipală „Copanca Service” . Activitatea întrerpinderii municipale este problematică din lipsa unui transport specializat. La moment întreprinderea suportă cheltuieli pentru arenda unui tractor, ce majorează tarifele pentru populaţie.

Reamintim că pentru apelul de propuneri FGM2017 – ediția rurală au fost depuse 50 de aplicații (din partea Consorțium-urilor formate din 3 parteneri APL și 1 partener civic) din care 39 de cereri care au întrunit condițiile formale au fost evaluate de Comisia de Selectare în conformitate cu Regulamentul „FGM” 2017 – ediția rurală.

Fondul de Granturi Mici” este un program de finanțare ce aparține Fundației „Solidarity Fund PL” în Republica Moldova/Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului Polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish Aid.
sursa:
http://www.centruinfo.org/2017/05/05/rezultatele-evaluarii-de-continut-cererilor-de-proiecte-depuse-cadrul-fondul-de-granturi-mici-2017-editia-rurala/

http://www.centruinfo.org/wp-content/uploads/Rezultatele-evaluarii-de-continut-a-cererilor-de-proiecte-FGM2017-RE.pdf

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting