Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Wednesday, 12 December 2018

Programul investițional „Livada Moldovei” va fi extins!

Proiectul de restructurare a sectorului horticol „Livada Moldovei” este o linie de creditare oferită de către banca Europeană de Investiții, și vainclude în domeniile eligibile pentru finanțare și în legumicultura.

Legumicultura este un domeniu important, însă din păcate această ramură nu este suficient de dezvoltată. Cu mare greu asigură piața locală. În acest domeniu avem un mare potențial, inclusiv la export, de aceea legumicultura autohtonă trebue să fie dezvoltată ca să devină competitivă.Producătorii vor putea beneficia de investiții în infrastructură pe terenuri deschise sau protejate,sisteme de irigare,de încălzire.

Printre noile sectoare eligibile în cadrul Programului „Livada Moldovei” se vor regăsi vinificația, floricultura,agroturizmul. În cadrul proiectului se va oferi oportunitatea producătorilor de a atinge un nou nivel de dezvoltare în domeniu pentru înbunătățirea sectorul horticol din țara noastră,

menționând necesitatea de a investi în infrastructura de procesare, post recoltare, depozite frigorifice, camere de pre răcire plasate direct pe câmp.

Termenul de creditare îndelungat, perioada de grație de pînă la patru ani,rata dobînzii competitivă(4-5% pentru credite în euro,7-8% pentru creditele în lei),suma minimă a creditului de cinci mii de euro,plafon mare de creditare pentru implementarea unui proiect(maxim 5milioane de euro),posibilitatea finanțării în leasing a echipamentelor agricole.Programul de restructurare a sectorului horticol„Livada Moldovei”are un buget total de 120 de milioane de euro.Pînă în prezent a fost valorificată suma de peste 30 de mln de euro, de care au beneficiat 45 de producători din țara noastră.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting