Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Wednesday, 04 October 2017

Producătorii agricoli investesc în agricultură

În pofida dificultăților din sectorul agrar, producătorii agricoli din teritoriu își pun baza în dezvoltarea și modernizarea afacerilor, investind prealabil în renovarea tehnico-materială a întreprinderii argicole, consolidarea terenurilor, infrastructura rurală, postrecoltare, defrișarea plantațiilor perene nerentabile și, în mare măsură, în plantarea livezilor și a viței de vie.

La moment, la Serviciul teritorial Căușeni AIPA au fost depuse și înregistrate de la producătorii agricoli din Căușeni 98 cereri de solicitare de subvenții în sumă totală de peste 20 mln lei. Cea mai mare sumă solicitată a fost atribuită renovării bazei tehnico-materiale a întreprinderilor agricole (SRL, CP, GȚ), iar cele mai multe cereri revin domeniului viticulturii și pomiculturii. Astfel, în perioada plantării anului 2017, au fost înființate 18 plantații pomicole pe o suprafață totală de 175 ha și 16 plantații viticole pe o suprafață totală de 70 ha.

Specialiștii serviciilor implicate în inspectarea plantațiilor nou înființate, perfectarea și recepționarea dosarelor de alocare a subvențiilor sunt conștiincioși de responsabilitatea care le revine și acordă suport maxim producătorilor agricoli.

Menționăm că, valoarea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul de subvenționare 2017, este de 900 mln lei, iar spre achitare sunt disponibile 565 mln lei, în rezultatul achitării cererilor de subvenționare neacoperite financiar în 2016.

Amintim că, Campania de recepționare a cererilor se va încheia la 31 octombrie curent.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting