Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Friday, 03 July 2020

Primarii din raionul Căușeni sunt pentru prosperitatea localităților rurale prin implementarea abordării LEADER

Tot mai mulți primari din raionul Căușeni interesați de a participa la „Apelul de propuneri pentru crearea Grupurilor de Acțiune Locală”. Astfel specialiștii Consiliului Raional Căușeni din cadrul „Serviciului resurse și asigurarea durabilității investițiilor” au organizat la 3 iulie 2020 o ședință de lucru cu primarii localităților: Baccealia, Baimaclia, Căinari, Cîrnățenii Noi, Chircăieștii Noi, Ciuflești, Coșcalia, Grigorievca, Pervomaisc, Taraclia. Primarii au menționat că doar cooperînd pot contribui la prosperarea localităților rurale prin creșterea calității vieții și îmbunătățirea condițiilor de trai.Astfel primarii mobilizându-se au decis să participe în cadrul concursului de crearea a grupurilor de acțiune locală (GAL) lansat de către Solidarity Fund PL din Moldova în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova, cu suportul financiar al Uniunii Europene și Polish aid. La ședință s-a discutat în detaliu despre acest apel examinându-se regulile de participare și anexele ce urmează a fi prezentate, primarii semnînd în acest sens și un acord de intenție.

Reamintim că proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”, este finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Polish aid, implementat de Solidarity Fund PL în Moldova și Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova. Partener strategic – Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În cadrul apelului din anul curent, din raionul Căușeni vor fi înaintate cel puțin 3 inițiative de creare a grupurilor de acțiune locală.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting