Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Friday, 08 September 2017

„Pregătire pentru trai independent în comunitate”

Aceasta a fost tematica școlii de toamnă, desfășurate în perioada 5 – 7 septembrie 2017 la Holercani, la care au participat 3 tineri din grupul de auto-reprezentanți din Căușeni .

În cadrul școlii au participat 50 persoane (persoane cu dizabilități din 6 instituții rezidențiale cu profil psiho-neurologic, membri ai 5 grupuri de auto-reprezentanți și persoane de suport).

Zilele menționate au fost pline de activități interesante și idei inedite: a fost creat profilul unei comunități inclusive ideale, au fost schițate reguli a unui trai armonios în comunitate. Fiecare participant și-a identificat posibilitățile și abilitățile necesare pentru a produce o schimbare. Participanții au discutat despre faptul că auto-reprezentantul este o persoană care poate singur să-și reprezinte drepturile sale, pe care inițial trebuie să le cunoască și este persoana care învață să ia decizii, să viseze și să creadă în visele sale.Școala de toamnă este desfășurată în cadrul proiectelor: „Promovarea și monitorizarea drepturilor persoanelor cu dizabilități mintale din instituțiile rezidențiale cu profil psiho-neurologic”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către Asociația Keystone Moldova în parteneriat cu Asociația Europeană a Prestatorilor de Servicii pentru Persoane cu Dizabilități și Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități din Republica Moldova și „Implicare prin acțiuni de advocacy și auto-reprezentare”, implementat de Keystone Moldova cu suportul financiar al IM Swedish Development Partner.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting