Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Friday, 19 June 2020

Patru Primării din raionul Căușeni selectate cîștigătoare în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește” DAR 1+3

În urma evaluării proiectelor depuse în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește” DAR 1+3 au fost selectate 42 de autorități publice locale ce vor beneficia de finanțare în cadrul Programului sus-menționat. Dintre care 4 primării reprezintă raionul Căușeni și anume : orașul Căinari, satul Sălcuța, satul Tănătari și satul Taraclia.

Programul „DAR 1+3” are drept obiectiv principal valorificarea potențialului uman și financiar al diasporei în dezvoltarea socio-economică a Republicii Moldova.

Acest Program are menirea de a consolida cooperarea dintre Guvern, administrația publică locală, diaspora și partenerii de dezvoltare, oferind autorităților publice locale posibilitatea de a încuraja și stimula implementarea proiectelor, în comun cu asociațiile și membrii diasporei, asociațiile de băștinași, grupurile de inițiativă ale cetățenilor stabiliți în străinătate sau reveniți în țară.

Contribuția Guvernului pentru implementarea proiectelor din anul curent constituie 10 milioane lei.

Mai jos prezentăm lista proiectele depuse de autoritățile publice din raionul Căușeni selectate spre finanțare :

ØPrimăria or. Căinari, r-nul Căușeni cu proiectul „Prosperitatea și securitatea vieții locuitorilor din orașul Căinari”.

ØPrimăria s. Sălcuța, r-nul Căușeni cu proiectul „Extinderea și modernizarea grădiniței creșe Ghiocel prin implicarea și mobilizarea diasporei”.

ØPrimăria s. Taraclia, r-nul Căușeni cu proiectul “Taraclienii pentru un sat amenajat și un mediu ambiant curat”.

ØPrimăria s. Tănătari, r-nul Căușeni cu proiectul „Mobilizare, abilitare și încurajare cetățenească pentru un parc modern în s. Tănătari”.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting