Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Miercuri, 30 Iunie 2021

Participă la competiția celor mai bune practici în administrația locală și câștigă premii

În atenția APL din Raionul Căușeni!

Ai în comunitatea ta inițiative de succes cu care te mândrești? Atunci scoate-le din anonimat ca să le cunoască toată țara și să fie premiate. Pentru asta, Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, împreună cu Consiliul Europei te invită să participi la ediția 2021 a Programului celor mai bune practici în administrația publică locală din Moldova.
Scopul acestei program este acela de a identifica și disemina inițiative inovative și eficiente din administrația publică locală din Republica Moldova, precum și a face cunoscute experiența și rezultatele remarcabile ale comunităților și administrației publice locale din țară.

Secțiunile competiției celor mai bune practici pentru ediția curentă sunt:

1.Guvernare transparentă pentru o administrație publică eficientă

2.Dezvoltare locală prin implicare comunitară

3.Eficiența energetică - prioritate pentru orice localitate

4.Tradiții autentice acasă

Competiția presupune parcurgerea a trei etape, respectiv: înscrierea, evaluarea proiectelor depuse, desemnarea și premierea câștigătorilor.

Pentru a participa, practica locală trebuie să fie implementată în perioada 2019 – 2020. Cele mai bune practici vor fi evaluate în baza GRILEI DE CRITERII.
DATA LIMITĂ de înscriere la Programul Bunelor Practici din Republica Moldova este 20 IULIE 2021. Astfel, autoritățile administrației publice locale vor transmite FORMULARUL DE PARTICIPARE completat (însoțit cu câteva fotografii reprezentative ale bunei practici) la următoarele adrese:


Municipiul Chişinău, MD-2005, str. Iacob Hîncu 10/1, IDIS „Viitorul”, pentru „Programul Bunelor Practici” sau prin e-amil programul.bunelepractici@gmail.com cu mențiunea „Programul Bunelor Practici 2021”.

Autoritățile publice locale pot înscrie în competiție maxim patru (4) cazuri de bună practică implementate, dar nu mai mult de două (2) aplicații în cadrul aceleiași secțiuni tematice. Astfel, pentru fiecare practică trebuie completate şi expediate formulare de participare separate. Sunt acceptate și bune practici aflate în implementare care au obținut rezultate până în momentul înscrierii în competiție.

Nu pot participa în competiția națională proiectele de bună practică care au fost premiate la edițiile anterioare ale programului sau idei de proiecte care nu au fost încă implementate. Sunt acceptate și bune practici aflate în implementare care au obținut rezultate până în momentul înscrierii în competiție.

Cele mai bune practici vor fi premiate în cadrul unei Ceremonii naționale și vor fi diseminate printr-o Antologie de bune practici și documentarul „Împreună pentru performanțe în guvernarea locală”.

Pentru mai multe detalii, contactați coordonatorul programului, Ana – Maria Veverița la numărul de telefon 0 22 221844 sau adresa de e-mail programul.bunelepractici@gmail.com.

Mai multe informații despre program puteți găsi la următorul link:

http://viitorul.org/ro/content/scoate-localitatea-din-anonimat-particip%C4%83-la-competi%C8%9Bia-celor-mai-bune-practici-%C3%AEn-0...............

Programul Bunelor Practici ale Autorităţilor Publice Locale din Moldova este implementat de către IDIS „Viitorul”, cu suportul financiar al Consiliului Europei. Programul are scopul de a identifica, valorifica și disemina bunele practici printre autorităţile publice locale din Republica Moldova, contribuind astfel la eficientizarea guvernării locale.
Facebook - https://www.facebook.com/PBPMoldova


------------------
Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”
reprezintă o instituție de cercetare, instruire și inițiativă publică,
care activează pe o serie de domenii legate de: analiza economică,
guvernare, cercetare politică, planificare strategică și management al cunoștințelor.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting