Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Tuesday, 29 January 2019

Mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățiri funciare

Pe data de 29 Ianuarie 2019, în sala de ședințe a Consiliului raional Căuşeni a fost desfăşurat seminarul zonal, privind “Mediatizarea actelor normative din domeniul funciar și îmbunătățiri funciare”, organizat de Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în parteneriat cu Direcţia Economie, Construcții și Infrastructură a Secției Agricultură și AlimentațieCăușeni, la care au participat: 113 producători agricoli, primari, ingineri cadastrali, deținători de terenuri și alte persoane interesate.

Șeful Secției, Serghei Osadcii în cuvîntul de salut, a menționat despre modalitățile și actele normative din domeniul Relații Funciare și Cadastru.

La seminar oficialii de la Ministerul Agriculturii Vasile Nemțianu, Consultant principal, Serviciul politiciîn domeniul fondului funciar și îmbunătățiri funciare al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și mediului a prezentat: Metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole, condiții și proceduri de realizare a activității de înbunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilității solurilor.

Domnul Dumitru Proca, Agenția “Apele moldovei” a prezentat Programul de folosință a apelor la irigarea terenurilor agricole din lacuri și iazuri. Prin HG nr 1057/2018 a fost aprobat Planul de acțiuni pentru anii 2018-2019 privind implementarea HG nr.977/2016 cu privire la aprobarea Regulamentului-tipde exploatare a lacurilor de acumulare/iazuri.

În cadrul seminarului au fost prezentate un ansamblu de oferte ale produselor companiei “Agro-Motor”.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting