Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Friday, 31 August 2018

Limba noastră-i o comoară...

Cu ocazia Sărbătorii Naționale „Limba Noastră cea Română”, celebrată în fiecare an în data de 31 august în preajma bustului marelui poet Alexei MATEEVICI, vicepreședintele raionului Căușeni Domnul Sergiu GOGU, a transmis un mesaj de felicitare pentru toți locuitorii raionului Căușeneni:

Stimați Căușeneni,

Vă felicit cu prilejul Sărbătorii Naţionale „Limba Noastră cea Română” pe care o celebrăm astăzi, 31 august, şi Vă adresesez cele mai sincere urări de sănătate, fericire, noroc, pace şi prosperitate în sufletele și casele Dumneavoastră.

Doresc să vă mulţumesc pentru faptul că vorbiţi şi gândiţi româneşte și că avem marea datorie de a ne cinsti limba pe care o vorbim, indiferent unde ne aflăm, pentru că prin limbă ne păstrăm cultura, tradiţiile, istoria şi credinţa. Iată de ce, doresc să îndemn toți Căușenenii de pretutindeni să continue să vorbească, să gândească, să iubească și să lupte pentru Limba Română, cea mai dulce și mai frumoasă Limbă de pe pământ, pentru că este a NOASTRĂ!

La fel cu un mesaj de felicitare a venit în fața Căușenenilor, Secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Domnul Igor ȘAROV și oaspeții de Onoare de peste Prut, care au specificat că noi trebuie să recunoaştem că avem o limbă bogată şi nu trebuie s-o facem sărăcă prin nedorinţa de a-i cunoaşte mai bine farmecul. Limba este condiţia existenţei omului ca fiinţă raţională, pentru că prin ea omul judecă, prin ea comunică şi în ea îşi păstrează comoara spirituală pe care a acumulat-o din cele mai vechi timpuri. Este flacăra gîndirii noastre!

Iar în final Vicepreședintele raionului Căușeni împreună cu oaspeții de onoare și toți cei prezenți, au depus flori la bustul marelui poet Alexei MATEEVICI a cărui versuri despre Limba Română scrise cu litere de aur în Imnul Republicii Moldova.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting