Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Luni, 09 Septembrie 2019

Informație privind recoltarea culturilor din grupa II, inclusiv floarea soarelui, raionul Căușeni 2019

Temelia recoltei la orice cultură de cîmp se pune din toamnă. O deosebită atenţie necesită semănăturile, unde plantelesunt dezvoltate în măsuracuvenită. Sarcina agricultorului este să acorde atenţie celor mai importante momente:termenii de însemințare, densitatea plantelor la ha, nutriţia foliară pentru o calitate ridicată a roadei șicombaterea buruienilor. La momentul efectuării semănatului în sol, au fost acumulate cantităţile necesare de umiditate pentru asigurarea unei răsăriri şi dezvoltări normale a plantelor de floarea soarelui.Conform datelor operative la data de 09.05.2019 în raionul Căușeni recoltarea culturilor dingrupă II inclusiv a florei soarelui a fost practic finalizată la un nivel de 75% din totalul suprafețelor de 16036 ha supuse sub recolta anului 2019.

Recolta de facto 11957 ha,

Volumul global 24448 tone/ha,

Productivitatea 2,04 tone/ha.

Agricultorii se aşteptă la un preț maibun, dar până când preţul nu chiar e convenabil pentru agricultori, în jur de cinci lei pentru un kg, dar sperăm să fie măcar şase sau şapte pentru a acoperi cheltuelile.

De menționat faptul că primii în raion au finalizat recoltarea florii soarelui: SRL“Catagropro”, SRL“Triticalex”, SRL“Bogatmos”, SRL “Postprodagro” ,SRL “Obrii” și alții.

În total pe raion, datorită faptului că agenții economici au reușit în ultimii ani să-și modernizeze parcul de tractoare, recoltareadecurge foarte bine.

Aducem mulțumiri tuturor producătorilor agricoli pentru atitudinea responsabilă față de recoltarea florei soarelui, care a decurs foarte bine cu anotimp favorabil pentru culturile de grupa II.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting