Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Joi, 01 Iunie 2017

Mayors for economic growth Pioneer Projects - o șansă pentru raionul Căușeni

În contextul concursului nr 155272 - Mayors for Economic Growth Pioneer Projects lansat de Comisia Europeană și dedicat țărilor parteneriatului estic ( Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia și Moldova) cu un buget total de 9,500,000 (EUR), Consiliul Raional, cu suportul centrului NEXUS a aplicat proiectul Boosting Economic Development in South Eastern Region of Republic of Moldova cu un buget estimativ de circa 1 mln. de EURO și cu o durată de 18 luni.

Propunerea dată are drept Obiectiv general:
”Extinderea,intensificarea și stimularea dezvvoltării mediului de afaceri în Sud-Estul Republicii Moldova prin investiții in infrastructura locală de suport în afaceri și creșterea numărului oportunităților de investiții și creșterea economică.”

Obiectivele specifice:
1. Îmbunătățirea condițiilor de infrastructură și operare pentru a maximiza investițiile directe, străine și naționale în Zona Economică Liberă Bălți-subzona Căușeni.

2. Stimularea oportunităților de cooperare public-private pentru dezvoltarea serviciilor educaționale și dezvoltarea forței de muncă.

3.Suport pentru tineri antreprenori,in special femei din regiune pentru inițiere afacerilor inovative și activităților creatoare de noi oportunități de angajare,capabile să crească rata de angajare cu 35% în regiune.


Propunerea Consiliului raional Căușeni este în proces de evaluare,la prima etapă a concursului, iar către finele lunii iunie Comisia Europeană va comunica rezultatele evaluări, care speră vor permite participarea la a doua etapă de concurs și câștigarea unui asemenea grant important pentru raion. Aducem mulțumiri sub acest aspect partenerilor de la Nexus Moldova pentru colaborarea eficientă pe care o avem în acest concurs.
Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting