Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Tuesday, 03 April 2018

În atenţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, reprezentanţilor Administraţiei Publice Locale

Secţia Economie a Consiliului raional Căuşeni, Vă informează, că la data de 29.03.2018, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM),în scopul promovării oportunităţilor de dezvoltare a ÎMM-urilor din regiune, a organizat un Seminar de informare cu reprezentanţii APL cu genericul „Facilitarea accesului IMM la instrumente de suport în afaceri”.

În cadrul seminarului au participat Petru Gurgurov, director general ODIMM; Vasile Vulpe, şef a Direcţiei politici Economice şi Mediul de Afaceri a Ministerului Economiei şi Infrastructurii cu pzentarea „Cadrul regulator pentru ÎMM 2017-2018”; coordonatorii programelor ODIMM cu prezentarea „Implimentarea programelor de suport al ÎMM de ODIMM pentru an.2017 şi noi oportunităţi”.

Vă reamintim, că „PARE 1+1”este unul din cele mai de succes programe naţionale, susţinute de Guvernul Republicii Moldova cu sprijinul financiar al UE şi constituie o platformă eficientă de cooperare dintre autorităţi şi mediul de afaceri.

Programulde Atragere a Remitenţelor în Economie „PARE 1+1” este o iniţiativă finanţată din banii UE şi gestionată de ODIMM care are menirea de a oferi o şansă-n plus migranţilor de a reveni la baştină şi de a-şi iniţia propria afacere. Aceste program constituie cea mai fezabilă platformă de cooperare dintre autorităţi şi mediul de afaceri.

A fost lansat Programul-pilot „Femei în Afaceri” (PFA), care este gestionat de ODIMM, menirea căruia easte de a integra femeiile în circuitul economic al ţării. Astfel, femeiile care au idei de afaceri sau care vor să-şi dezvolte afacerile nou create au şanse reale să-şi implimenteze cu succes intenţiile. Obiectivul PFA este promovarea spiritului antreprenorial în rîndul femeiilor, în special de la sate, dezvoltarea şi creşterea afacerilor acestora, sporirea accesului la resurse financiare, servicii şi tehnologii moderne.

În an.2017, ODIMM a lansat o nouă iniţiativă de susţinere a antreprenoriatului feminin – „Business Academy for Women”.Menţionăm faptul, că acest proiect este gestionat de către ODIMM în parteneriat cu Centrul Internaţional pentru Promovarea femeilor în Business (ICaWB) şi cu suportul financiar al Delegaţiei Uniunii europene în Republica Moldova. În cadrul proiectului Business Academy for Women, antreprenoarele vor avea posibilitatea să-şi dezvolte abilităţile manageriale, să-şi optimizeze managementul proceselor de afaceri ale întreprinderii şi să dezvolte capacităţile companiei de a exporta.

Deasemenea, s-a dat start la Programul de Stat“Prima Casă”. Scopul Programului: facilitarea accesului persoanelor fizice la procurarea unei locuinţe prin contractare de credite ipotecare garantate parţial de stat.

Pentru gestiunea eficientă a afacerii, instruire, suport, informare, detalii, puteţi apela la Centrul de Consultanţă şi Asistenţă în Afaceri din cadrul ODIMM, D-l Alexandru Ciobanu, tel.022-22-57-99, sau accesaţi pagina: www.odimm.md.

Secţia Economie din cadrul Consiliului raional Căuşeni la tel.0243-2-30-88.Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting