Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Luni, 08 Iulie 2019

Grindina a pricinuit din nou pagube gospodăriilor agricole

La data de 3 iulie 2019 în raionul Căușeni, în localitățile Săiți, Tocuz, Ucrainca au căzut ploi puternice însoțite de vînt puternic cu descărcări electrice, vijelii, grindină, în urma au avut de suferit culturile agricole de porumb, floarea-soarelui, mazărea și plantațiile multianuale de viță de vie și pomi fructiferi de măr,cireș, prun, vișin.

Comisia pentru estimarea pagubelor în componența reprezentanților Secției Agricultură, Relații Funciare și Cadastru, Direcției Situații Excepționale, s-au deplasat la fața locului pentru aprecierea gradului de afectare a culturilor agricole.

În satul Tocuz,în urma ploilor cu grindină au avut de suferit, vița de vie soiuri de masă,au fost afectate de grindină în total 17,5 ha, șisuma pagubei 1106581 lei.

În satul Ucrainca, în urma ploilor cu grindină au avut de suferit, culturile agricole viță de vie, porumb, floarea- soarelui în total 469 ha, șisuma pagubei2350344 lei.

În satul Săiți, în urma ploilor cu grindină au avut de suferit, culturile agricolegrîu, porumb, floarea- soarelui și plantațiile multianualeîn total 426,1 ha, șisuma pagubei 3055603lei.

În total în raionul Căușeni au fost afectate de grindină peste 912,6 ha culturi agricole, ce au adus un prejudiciu producătorilor agricoli în valoare de peste6512528 lei.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting