Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Wednesday, 11 April 2018

Festivalul cântecului Pascal

Marți, 10 aprilie 2018, în fața Bisericii ”Sfinților Apostoli Petru și Pavel” într-o atmosferă caldă și senină de sărbătoare, luminată de frumosuleveniment al Învierii Domnului, s-a desfășurat Festivalul concurs raional al Cântecului pascal “Hristos a înviat”, ediția a XVI.Sărbătoarea a fost inițiată de dangătul clopotelor, urmată apoi de mesajele de salut al Protopopiatul Căușeni Vasile Damaschin și Președintele raionului Căușeni Nicolae Gorban.

La frumosul eveniment au participat 17 colective și formații folclorice din raion,care au interpretat dulci cântări pascale, slava lui Hristos cel înviat. Atmosfera pascală s-a resimțit și la lansarea expozițiilor de pască, cozonac și ouă încondeiate, bucate tradiționale. Un master class al tehnicilor de încondeere a ouălor a fost prezentat de dna Maria Bondarenco, directoarea Muzeului de Istorie și Etnografie Căușeni.

Pentru prima data în cadrul Festivalului, a fost montat un scrânciob, care conform tradițiilor servea drept distracție. Drept plată pentru această distracție erau ouăle roșii. Căci se creadea, că cine se dădea în scrînciob, aceluia îi vor crește roadele înalte și-i va merge bine tot anul.

La final Președintele raionului Căușeni Nicolae Gorban împreună cu reprezentanții Direcției Educație, cultură, tineret, sport și turism aumulțmumit tuturor pentru participare, prezentare și organizare. Participanții s-au învrednicit cu diplome și premii bănești.

Protopopiatul Vasile Damaschin a înmănat icoana ”Chipul lui Isus Hristos”, pentru prestația deosebită a tuturor colectivelor și organizarea festivalului.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting