Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Friday, 08 May 2020

Direcția Economie, Construcții și Infrastructură a Consiliului Raional Căușeni informează : 23 propuneri de proiecte sunt preselectate în cadrul Programului de Granturi Locale din Regiunea de Dezvoltare Sud, în proiectul ”Suport în Abilitarea cetățenilor din RDS”, dintre care două reprezintă Raionul Căușeni

Direcția Economie, Construcții și Infrastructură a Consiliului Raional Căușeni informează : 23 propuneri de proiecte sunt preselectate în cadrul Programului de Granturi Locale din Regiunea de Dezvoltare Sud, în proiectul ”Suport în Abilitarea cetățenilor din RDS”, dintre care două reprezintă Raionul Căușeni. Proiectul „Participarea cetățenească la dezvoltarea durabilă a serviciului public de salubrizare al orașului Căușeni” depus de către „AO Centrul Informațional Tighina” și proiectul „Încadrarea cetățenilor din comuna Chircăieștii Noi în acțiuni comune de conștientizare, salubrizare și advocacy” depus de către „A.O. Acva-Chircăieș”, ambele proiecte se regăsesc la categoria „Proiecte mari, pînă la 50 mii euro”.

Conform sursei,după verificarea administrativă a propunerilor de proiect, Grupul de lucru constituit din reprezentanți ai CRAION CONTACT-Cahul și Agenției pentru Dezvoltare Internațională a Germaniei (GIZ), a admis pentru evaluarea de conținut 82 de propuneri depuse în concurs.

În cadrul evaluării de conținut, experții independenți contractați au evaluat proiectele în mod individual, atribuind fiecărui proiect un punctaj în corespundere cu grila de evaluare. Pe parcursul lunii martie membrii Comisiei de Evaluare s-au întrunit în câteva ședințe și au analizat proiectele prezentate. Ulterior, Grupul de lucru a stabilit punctajul minim necesar de la care propunerile de proiecte sunt acceptate pentru următoarea etapă de preselectare – vizitele de verificare.

În rezultat, 23 de propuneri de proiect au fost preselectate, dintre care 4 granturi mici, 5 medii și 14 mari. În total, bugetul solicitat de aceste proiecte este de peste 880.000 Euro, în timp ce bugetul pentru componenta granturi în RDS constituie 600.000 Euro. Astfel în urma vizitelor de verificare va fi stabilită lista finală a OSC-urilor, care vor implementa proiecte în Regiunea Sud. În legătură cu starea de urgență declarată în Republica Moldova vizitele de verificare vor fi organizate online.

Lista de constatări – vezi aici.

Lista proiectelor preselectate – vezi aici.

Sursa – http://contact-cahul.md/217-23-propuneri-de-proiecte-sunt-preselectate-in-cadrul-programului-de-granturi-locale-din-regiunea-de-dezvoltare-sud.html

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting