Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Wednesday, 22 August 2018

Demararea recoltării cerealelor din grupa II 2018

Direcția agricultură și alimentație Căușenirecomandă agricultorilorsă își pregătească tehnica agricolă, iar peste o săptămână să înceapă recoltarea în masă a culturii de floarea soarelui. Recomandările au fost prezentate în cadrul unei ședințe de lucru, la minister.

Semănăturile din raionsunt uniforme datorită faptului, că în lunile iunie-iulie au căzut mai multe precipitații și solurile sunt mai bune. Recomandăm începutul recoltării mecanizate cînd semințele au umiditatea 14-15%. Plantele s-au dezvoltat cu trei săptămâni mai devreme decât termenul obișnuit, de aceea trebuie să pregătim tehnica agricolă pentru începutul recoltării în masă.

Cu referire la recoltarea porumbului, specialiștii consideră că starea semănăturilor este satisfăcătoare, roada este formată și eventualele căderi de precipitații nu vor afecta semănăturile. Frunzele se usucă dar umiditatea semințelor de porumb este înaltă și recoltarea anul acesta poate începe mai târziu ca de obicei. Tehnica agricolă trebuie pregătită pentru începutul recoltării la finele lunii septembrie.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting