Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Luni, 03 Iulie 2017

Conferința de finalizare a proiectelor implementate de ADRA Moldova

Joi, 29 iunie 2017,în incinta SUMMIT Events & Conference Center, a avut loc conferința de finalizare a proiectelor ,,Condiții de aprovizionare cu apă de calitate și sanitație îmbunătățite în școlile din raionul Leova” și ,,Suportul educației incluzive, accesul la apă și sanitație de calitate în grădinițele din sudul Moldovei”, implementate de cătreADRA Moldova cu suportul Guvernului Cehiei și al Slovaciei.

La eveniment au fost prezenți Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova dl. Zdenek Krejci, Directorul Agenției Slovace pentru Cooperarea Internațională de Dezvoltare, dna Zuzana Letkova,viceministrul Mediului, Ion Apostol, reprezentanții raioanelor beneficiare și diverși stakeholderi în domeniu.

În cadrul ședinței a fost prezentată o analiză în domeniul apei și sanitației în Republica Moldova de către reprezentanții ministerului Mediului, cu accent pe trei componente: cadrul legislativ, proiecte investiționale și statistica actuală privind accesul populației la sisteme de apă și sanitație. Reprezentanții „A.O. ADRA Moldova”, responsabili de implementarea proiectelor menționate, au prezentat rezultatele obținute, precum și provocările de viitor.

Domnul viceministru a adus sincere mulțumiri pentru aportul adus în susținerea proiectelor de mediu în Republica Moldova de către donatorii externi - parteneri de încredere ai dezvoltării Republicii Moldova.
De asemenea, proiectele implementate de ADRA au avut și componenta de educare-formare, dar și cea de incluziune, implementate cu suportul Asociaţiei Obşteşti “Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin”, care a prezentat rezultatele proiectului cu accent pe incluziune și formare a cadrelor,dar și implicare comunitară.

SUMARUL PROIECTULUI:
1. îmbunătăţirea accesului la apă potabilă şi sanitaţie în 8 grădiniţe din raioanele Leova şi Căuşeni
(8 sisteme de purificare a apei instalate în 8 grădiniţe, 8 sisteme de epurare a apelor uzate instalate în 8 grădiniţe).

2. Ridicarea nivelului de conştientizare în domeniul igienei, sanitaţiei şi mediului a copiilor şi familiilor în 8 grădiniţe din raioanele Leova şi Căuşeni (35 programe radio; ateliere pentru copii; întîlniri cu părinţii; traininguri pentru educatori; alte activităţi de sensibilizare).

3. îmbunătăţirea calităţii şi accesului la educaţia preşcolară în 8 grădiniţe din raioanele Leova şi Căuşeni (traininguri în domeniul educaţiei incluzive; întîlniri de sensibilizare cu părinţii; traininguri cu expert internaţional).

AGENŢIA ADVENTISTĂ PENTRU DEZVOLTARE REFACE Şl AJUTOR (ADRA) este o organizaţie umanitară mondială a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea. Printr-o reţea internaţională, ADRA oferă asistenţă în dezvoltare şi refacere pentru persoanele vulnerabile în mai mult de 130 ţări- indiferent de etnie, apartenenţă politică sau religioasă. Prin colaborarea cu comunităţi, organizaţii şi guverne, ADRA este capabilă să îmbunătăţească calitatea vieţii a milioane de oameni.

ADRA Moldova şi-a început activitatea în 1992, acordînd ajutor persoanelor care au avut de suferit în urma calamităţilor naturale. ADRA Moldova s-a
înregistrat ca filială ADRA Internaţional în Republica Moldova în anul 1999. Pe parcursul ultimilor ani,ADRA Moldova a implementat proiecte în domenii ca:

 • Protecţia drepturilor copilului;
 • Apă şi sanitaţie;
 • Educaţia Incluzivă;
 • Ajutorul umanitar;
 • Domeniul social

  BENEFICIARI
  Componenta de Infrastructură:
  1563 copii şi 256 cadre didactice
  Componenta educaţiei pentru sanitaţie:
  380 copii, 129 părinţi, 98 cadre didactice
  Componenta educaţiei incluzive:
  57 cadre didactice, 209 părinţi

Pliant proiect ADRA 1

Pliant proiect ADRA 2
Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting