Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Thursday, 17 May 2018

Campania de informare “Alege o Cariera in IT”- pentru elevii și profesorii de informatică din instituțiile de învățămînt din raion

La data de 16 mai 2018, în incinta Liceului Teoretic “Alexei Mateevici”, din orașul Căuşeni, în baza ordinului Direcției educație, cultură, tineret, sport și turism Căușeni, nr. 228-A din 14.05.2018 cu referire la organizarea şi desfăşurarea Campaniei de informare "Alege o cariera in IT" au participat 240 elevii împreună cu profesorii de informatică din instituţiile de învăţământ din subordine.

Campania de informare “Alege o Cariera în IT”, este realizată tradițional de catre Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC. Campania se desfășoară pe parcursul lunii mai sub forma unor sesiuni de informare/orientare în carieră, dedicate elevilor claselor a IX-XII-a. Se comunică participanţilor avantajele îmbrăţişării unei cariere în IT și să ofere elevilor reperele esenţiale privind oportunităţile şi perspectivele unei cariere in domeniul IT, direcțiile de carieră, instituțiile la care pot fi urmate studii IT, etc.

Astfel, în cadrul evenimentului ce a avut loc, experţii din domeniul IT din cadrul companiei AMDARIS, Managerul Proiectului TwentyTu, o platformă educațională inovativă - Radu Marian, au vorbit despre lucrurile frumoase şi interesante din lumea IT-ului, iar elevii au avut șansa să discute cu profesioniști IT cu experiență și să afle chiar de la aceștia, sugestii și sfaturi valoroase începutului unei cariere în IT.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting