Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Tuesday, 30 January 2018

Biroul relații cu diaspora (BRD) a lansat o nouă rundă de granturiBiroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat a lansat o nouă rundă de granturi
în cadrul Programului DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH)

DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a.

Scopul programului este de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.

Diaspora Engagement Hub include trei subprograme care susțin:

  • Parteneriate tematice regionale

3 granturi a câte 93 986.50 MDL vor fi oferite în total asociațiilor din diasporă pentru desfășurarea diferitor acțiuni cu caracter socio-economic regional, comunitar, educațional și de sănătate, care vor fi implementate de un grup de inițiativă, compus din cel puțin două asociații din diasporă din minimum două țări și un ONG din Republica Moldova. Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

  • Abilitarea femeilor din diasporă

5 granturi a câte 93 986.50 MDL vor fi oferite membrilor diasporei pentru implementarea proiectelor orientate spre abilitarea socială, civică, juridică și economică a femeilor din diasporă. Vor fi încurajate proiectele axate pe dezvoltarea start-up-urilor înființate de către femei în Republica Moldova.

  • Reîntoarcerea profesională a diasporei

10 granturi a câte 37 594.60 MDL vor fi oferite în total profesioniștilor din diasporă în scopul de a încuraja transferul de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova, prin intermediul reîntoarcerii profesionale pe termen scurt (2 săptămâni – 2 luni). Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Mai multe detalii despre aceste subprograme găsiți aici: http://brd.gov.md/ro/content/diaspora-engagement-hub-0.

Termenul de aplicare: 08 decembrie 2017 – 28 februarie 2018

IMPORTANT: Termenul de implementare a proiectului (inclusiv raportarea finală) - 31 august 2018.

Evaluarea proiectelor depuse va avea loc în luna martie 2018.

Câștigătorii subprogramelor din faza I nu pot aplica repetat la același subprogram.

Activități planificate în diasporă pentru anul 2018

Stimați reprezentanți ai misiunilor diplomatice, membri ai diasporei Republicii Moldova, lideri de asociații, Biroul relații cu diaspora (BRD) elaborează Planul de acțiuni pentru anul 2018. În acest context, solicităm respectuos, să ne informați despre activitățile pe care urmează să le desfășurați în diasporă, în acest an: activități culturale, științifice, conferințe, forumuri, inclusiv, inițiative legislative/normative.

Totodată, rugăm să veniți cu propuneri în ceea ce privește suportul oferit de către BRD, întru susținerea activităților propuse de către dumneavoastră.

Vă rugăm, să revedeți agenda activităților DVS și să o transmiteți până pe data de 01 februarie curent, la următoarea adresă de e-mail: victoria.comerzan@gov.md.

Accesați link-ul de mai jos pentru a descărca și completa tabelul cu agenda evenimentelor:

http://brd.gov.md/ro/content/anunt-cu-privire-la-activitatile-planificate-de-catre-diaspora-pentru-anul-2018

Implicarea diasporei și a agențiilor din sfera turistică în dezvoltarea turismului nostalgic în Republica Moldova

Urmare a realizării Programului „DOR de Moldova”, care are drept scop mobilizarea membrilor diasporei pentru descoperirea și promovarea potențialului turistic al Republicii Moldova, conform Strategiei de dezvoltare a turismului 2020 și Strategiei naționale „Diaspora 2025”, Biroul Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat invită agențiile din sfera turistică să participe la elaborarea și implementarea planului de acțiuni dedicat diasporei privind dezvoltarea turismului nostalgic.

BRD face apel către toate agențiile de turism din țară, precum și persoanele sau comunitățile din diasporă interesate de subiect să vină cu propuneri până pe data de 01 februarie curent, la adresa de mail:brd@gov.md.

Totodată, BRD invită reprezentanții agențiilor turistice/persoanele interesate să participe la o ședință de lucru, care va avea loc pe data de 6 februarie, în incinta Casei Guvernului, ora 15:00. Prezența o puteți confirma la următoarea adresă de e-mail: brd@gov.md.

Vă rugăm să distribuiți informația către toți cei interesați.

BRD solicită membrilor diasporei datele de contact ale moldovenilor care activează peste hotare în domeniul polițienesc.

Biroul Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat (BRD) în parteneriat cu Inspectoratul General de Poliție (IGP) solicită reprezentanților diasporei Republicii Moldova, liderilor de asociații să ofere datele de contact ale conaționalilor noștri plecați peste hotare, care activează în domeniul polițienesc.

Persoanele identificate vor participa în cadrul Proiectului „Revin acasă pentru că îmi pasă”, inițiat de IGP, pentru a împărtăși polițiștilor din Moldova experiența obținută în țările străine.

Datele de contact le puteți transmite la adresa:brd@gov.md

Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale nr.1, biroul 556
MD-2033, Chișinău, Republica Moldovatelefon: +373-22-250350e-mail: brd@gov.mdwww.brd.gov.md

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting