Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Tuesday, 30 October 2018

Inspecția Energetică Teritorială Căușeni atenționează!!!

Imprudenţa i-a costat viaţa!

În ultimul timp tot mai frecvente sunt cazurile de incendii provocate de receptoarele electrice utilizate de către consumatori cu abateri de la cerinţele Normelor, starea tehnică deplorabilă a reţelei de iluminare și prize, soldate cu pierderi materiale irecuperabile iar în unele cazuri pot pune în pericol viața oamenilor.

Astfel o tragedie care după părerea Inspecţiei energetice putea fi evitată a avut loc pe data de 14.10.2018 în s. Cîrnăţenii Noi r-nul Căuşeni, în gospodăria consumatorului casnic Frunze Ecaterina a.n. 1941. După examinarea circumstanţelor cazului la faţa locului de comun cu reprezentanţii Direcţiei Situaţii Excepţionale, s-a constatat că focar de incendiu ar fi fost televizorul lăsat conectat în priza electrică fără supraveghere(pe timp de noapte) care a ars complect și ca rezultat intoxicaţia cu CO2a proprietariei casei soldată cu deces.

Un alt caz de incendiu a avut loc în s. Chircăeşti r-nul Căuşeni pe 06.10.2018 în gospodăria consumatorului casnic. Ca focar de incendiu se presupune că ar fi priza electrică suprasolicitată, unde se conectau mai multe receptoare electrice concomitent fapt strict interzis de Normele în vigoare(încălzitor de apă, maşină de tăiat fer şi altele). În urma incendiului a fost distrusă terasa (veranda din lemn) şi acoperișul casei de locuit.

Deasemenea pe data de 15.10.2018 în or. Căuşeni în gospodăria consumatorul casnic s-a produs un incendiu. Ca focar de incendiu se presupune că ar fi încălzitorul de apă (lăsat fără supraveghere) conectat în reţiaua electrică, care în urma unui defect a fost supraîncălzit cu incendierea plasticului de pe corp.Bucăţile de plastic incendiat au căzut pe hainele lăsate pe maşina de spălat, amenajată sub încălzitorul electric cu pricina. În urma incendiului a fost afectată încăperea în care se afla încălzitorul, în rezultatul arderei plasticului, izolaţiei conductorului de conecxiune în reţiaua electrică.

În scopul prevenirii cazurilor de electrocutare, incendiilor provocate de receptoarele electrice, este strict necesar conştientizarea de către populație a pericolului care îl prezintă accidentul în cazul comportării neadecvate cu instalaţiile electrice şi a regulilor securităţii electrice ce trebuie respectate.

REŢINEŢI:

-Menţineţi în stare satisfăcătoare reţeaua de iluminare, receptoarele electrice utilizate;

-Nu utilizaţi prelungitoare defectate, aparate electrocasnice defectate.

reşouri electrice cu elemente termice deschise pentru încălzirea

încăperilor;

-Nu lăsaţifără supraveghere receptoarele electrice conectate la reţeaua electrică;

-Nu suprasolicitaţi reţeaua de iluminare și prize din locuinţe prin conectarea concomitentă într-o priză a mai multor receptoare electrice;

Inspecţia Energetică Teritorială Căuşeni manifestă o profundă îngrijorare privind circumstanţele cazurilor de incendii descrise şi în scopul evitării cazurilor similare pe viitor vine cu un apel către populaţia raionului întru respectarea întocmai a cerinţelor Normelor privind securitatea electrică în cadrul utilizării receptoarelor electrice.

Inspector IET Căuşeni S. Burlac

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting