Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Saturday, 03 March 2018

Seminar de instruire a viticultorilor

În săptămâna curentă, în sala de ședinţe a Consiliului raional Căuşeni a fost desfăşurat seminarul teoretico- practic cu genericul “Particularităţile tăierii butucilor viţei-de-vie în condiţiile anului 2018”, organizat de Direcţia agricultură şi alimentaţie Căușeni în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale şi Mediului al Republcii Moldova şi Asociaţia producătorilor şi exportatorilor de struguri din Moldova la care au participat peste 50 producători de struguri. Seminarul a fost moderat de domnul Sergiu Gogu, vicepreşedintele raionului.

Șeful Direcției, Dumitru Bodean a familiarizat viticultorii cu modificările parvenite ale Regulamentului de subvenționare, programele și proiectele de finanțare ce revin ramurii vitivinicole.

Gheorghe Cojocaru, şef adjunct al Direcţiei raionale Siguranţa Alimentelor s-a referit la evidenţa strictă a registrului de utilizare a produselor de uz fitosanitar, înregistrarea producătorilor ca operatori, modalitatea avizării privind desfăşurarea lucrărilor de protecţie, răspunderea contravenţională.

Participanții seminarului au fost instruiți în domeniul tăieri butucilor viței de vie în condițiile anului 2018 de formatorul Valeriu Cebotari, specialist principal, serviciul Politici şi Reglementări în Domeniul Produselor Sectorului Vitivinicol şi Băuturilor. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Rurale şi Mediului, care a recomandat variantele optime ale metodelor de formare în timpul tăierilor în dependenţă de soi, vârstă şi formă de conducere a butucului şi alte operaţii tehnologice.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting