Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Tuesday, 04 February 2020

Agricultorii din raionul Căușeni familiarizați cu Regulamentul de subvenționare pentru anul 2020

Secția Agricultură, Relații Funciare și Cadastru în comun cu Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) la data de 1 februarie 2020 au dat start campaniei de recepționare a dosarelor de subvenționare pentru anul 2020, conform Regulamentuluiprivind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Informarea și instruirea pe larg a producătorilor agricoli cu privire la Regulamentul de subvenționare pentru anul 2020 la mijloacele financiare aferente măsurilor de sprijin, modalitatea de accesare a acestora, modalitatea de completare a dosarelor și condițiile de eligibilitate a solicitanților de subvenții.

De asemenea sunt prevăzute subvenții majore pentru dezvoltarea rurală și a infrastructurii, pentru îmbunătățirea nivelului detrai și de muncă în mediul rural, pentru tinerii și femeile fermieri,

Mijloacele fondului se utilizează în limitele alocaţiilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la principiile de subvenționare a producătorilor agricoli şi prevederile prezentului regulament.

Plafonul maxim - Mărimea sprijinului financiar acordat unui producător agricol pentru perioada în cadrul unui an de subvenționare, cumulativ pe toate măsurile de sprijin nu va depăşi suma de 5,0 mil. lei per beneficiar, cu excepţia grupurilor de producători. Pentru grupurile de producători valoarea sprijinului financiar se majorează cu 50%din valoarea subvenției autorizate.

În perioada de recepționare a dosarelor de subvenționare, pentru anul în curs, un solicitant are dreptul să depună doar un singur dosar de subvenționare în cadrul unei măsuri de sprijin, cu excepția submăsurii1.2, în cadrul căreia se vor depune cîte un dosar separat pentru înființarea plantațiilor multianuale pomicole, viticole, defrișare, precum și pentru sistemele antigrindină și antiploaie. În cazul în care, unul și același producător agricol, înființează plantații multianuale pomicole/viticole în toamna anului precedent celui de subvenționare și în primăvara anului curent de subvenționare, solicitantul va depune dosare de subvenționare separat pentru perioadele specificate .

Menționăm, că perioada de depunere a dosarelor de subvenționare este de la 1 februarie şi până la 31 octombrie al fiecărui an în curs de subvenționare

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting