Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Miercuri, 15 Mai 2019

Agricultorii din raionul Căușeni familiarizați cu Regulamentul de subvenționare pentru anul 2019

Secția Agricultură și Alimentație în comun cu Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) la data de 1 februarie 2019 au dat start campaniei de recepționare a dosarelor de subvenționare pentru anul 2019, conform Regulamentuluiprivind condițiile, ordinea și procedura de acordare a mijloacelor Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural.

Informarea și instruirea pe larg a producătorilor agricoli cu privire la Regulamentul de subvenționare pentru anul 2019 la mijloacele financiare aferente măsurilor de sprijin, modalitatea de accesare a acestora, modalitatea de completare a dosarelor și condițiile de eligibilitate a solicitanților de subvenții.

De asemenea sunt prevăzute subvenții majore pentru dezvoltarea rurală și a infrastructurii, pentru tinerii și femeile fermieri.

Pînă în prezent a fost depuse-43 de dosare, suma solicitată constituind -15 mil.745 mii lei.

Dosare achitate -25 în sumă de – 7 mil. 500 mii lei.

1-dosar la SubMăsura 1.1 construcția serilor,

10 - dosare la SubMăsura 1.2 defrișare, plantațiilormultianuale,

2 - sisteme de suport, la SubMăsura 1.2

13 - dosare , la SubMăsura 2.4 tehnică și utilajul agricol,

1- dosar, la SubMăsura 1.4 pentru fermele zootehnice apicole,

2 - dosare la SubMăsura 1.6. case de ambalare și frigidere de păstrare a fructelor,

2-dosare la SubMăsura 1.6.1utilajul făbricilor de vin,

11- dosare la SubMăsura 1.6.2 la depozite, construcții.

Mijloacele fondului se utilizează în limitele alocaţiilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat, în conformitate cu prevederile Legii cu privire la principiile de subvenționare a producătorilor agricoli şi prevederile prezentului regulament.

Plafonul maxim - Mărimea sprijinului financiar acordat unui producător agricol pentru perioada în cadrul unui an de subvenționare, cumulativ pe toate măsurile de sprijin nu va depăşi suma de 3,0 mil. lei per beneficiar, cu excepţia grupurilor de producători. Pentru grupurile de producători plafonul va fi în limita de 4,5 mil. lei.

Solicitantul de subvenții care în ultimii 3 ani calendaristici, precedenți anuluiîn care a depus cererea de subvenționare, a obținut subvenții din partea statului, cumulativ pe măsuri în mărime de 9 mil. lei nu va putea beneficia de suport din partea statului conform condițiilor prezentului Regulament.

În perioada de recepționare a dosarelor de subvenționare, pentru anul în curs, un solicitant are dreptul să depună doar un singur dosar de subvenționare în cadrul unei măsuri de sprijin, cu excepția submăsurii 1.2, în cadrul căreia se vor depune cîte un dosar separat pentru înființarea plantațiilor multianuale pomicole, viticole, defrișare, precum și pentru sistemele antigrindină și antiploaie. În cazul în care, unul și același producător agricol, înființează plantații multianuale pomicole/viticole în toamna anului precedent celui de subvenționare și în primăvara anului curent de subvenționare, solicitantul va depune dosare de subvenționare separat pentru perioadele specificate .

Menționăm, căperioada de depunere a dosarelor de subvenționare este de la 1 februarie şi până la 31 octombrie al fiecărui an în curs de subvenționare

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting