Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială  Consiliul Raional Căușeni
Consiliul Raional Căușeni
Noutati si evenimente

Thursday, 20 April 2017

A fost lansat apelul Programului de granturi pentru grupurile de producători agricoli


Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova de comun cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare au lansat apelul pentru participare la Programul de granturi investiționale“Facilitarea accesului la piețele de desfacere”, ce prevede îmbunătăţirea performanţelor producătorilor agricoli prin crearea grupurilor de producători, sporirea competitivităţii producţiei horticole şi, în final, facilitarea şi diversificarea accesului pe pieţele de desfacere. Proiectul MAC-P II oferă granturi de până la 50% din valoarea investițiilor eligibile, iar valoarea maximă a acestuia este de 350 mii dolari SUA pentru asociațiile de producători agricoli.

Obiectivul de bază sunt grupurile de producători din domeniul horticol, iar a doua componentă vizează producătorii din sectorul zootehnic, mai ales procesarea laptelui și a mierii de albini. Una din oportunitățile acestui proiect este că oferă posibilitatea acordării mijloacelor în avans.

Programul de granturi dat presupune și consultanță gratuită oferită tuturor producătorilor agricoli interesați în asocierea și crearea grupurilor de producători, inclusiv planificarea afacerii.

Dosarele de aplicare pot fi depuse la oficiul teritorial al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) Căușeni până pe 19 mai 2017. Pentru informații suplimentare accesați www.aipa.gov.mdsau www.capmu.md.

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting