Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Consiliul Raional Căușeni - pagina oficială
Noutati si evenimente

Vineri, 02 Iunie 2017

A fost dat startul proiectelelor finanțate de FGM al Solidarity Fund Moldova

Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale / Solidarity Fund PL în Moldova a dat startul proiectelor selectate în cadrul „Fondului de Granturi Mici 2017“, ediția rurală și ediția urbană.
În acest sens, pe 30 mai 2017 peste 30 de reprezentanți a autorităților publice locale și societății civile au participat la ceremonia de semnare a contractelor de co-finanțare „FGM 2017“, care a fost oficiată de E.S. Ambasadorul Poloniei la Chișinău – Artur Michalski, șef a Direcției relații internaționale și atragerea investițiilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor – Oxana Paierele și directorul Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale / Solidarity Fund PL în Moldova – Tomasz Horbowski.
Proiectele „FGM 2017“ cuprind 19 localități, dintre care 4 municipii (Bălți, Cahul, Comrat, Ungheni) și 5 Consorții formate din 15 localități rurale (Avdarma – Chiriet-Lunga – Tvardița; Cărpineni – Negrea – Mingir; Copanca – Chițcani – Grădinița; Manta – Crihana Veche – Vadul lui Isac; Visoca – Rudi – Tătărăuca Veche).

În raionul Căușeni va fi implementat proiectul: Protecţia mediului ambiant –factor important în dezvoltarea comunitară”

Locație: Copanca (Căușeni) – Chițcani (regiunea Transnistreană) – Grădinița (Căușeni)
Responsabil de implementarea proiectului: Consorțiul format din membrii: primăria Copanca, primăria Chițcani, primăria Grădinița, Asociaţia părinţilor şi educatorilor din grădiniţa Copanca
Suma co-finanțării FGM 2017: 395 900 MDL
Scurtă descriere: Proiectul își propune îmbunătăţirea situaţiei ecologice în localităţile din lunca Nistrului (Copanca, Grădiniţa şi Chiţcani) amplasate în Zona RAMSAR „Nistru inferior”, prin dezvoltarea serviciului intercomunitar de colectare a deșeurilor. Proiectul planifică dotarea tehnică a întreprinderii municipale „Copanca Service” și organizarea unei campanii de informare în zona Consorțiului privind importanța atitudinii responsabile față de mediul ambiant, modalitatea de stocare a deșeurilor menajere solide, activitatea serviciului de salubrizare și importanța Zonei RAMSAR.


De rezultatele proiectului vor beneficia circa 7000 locuitori prin acţiunile de salubrizare şi calitate îmbunătăţită a vieţii.

Beneficiar direct este Întreprinderea Municipală „Copanca Service” , care va fi asigurată cu un tractor şi accesorii pentru deservirea drumurilor şi acţiuni de salubrizare.

Primăriile în calitate de beneficiari ai parteneriatului în cadrul consorţiului vor beneficia de experinţă şi bună practică de soluţionare a problemelor comunitare şi de colaborare pe termen lung, prin asigurarea bunei funcţionări a unei întreprinderi de salubrizare regională.

Beneficiari vor fi şi amatorii de activităţi de relaxare şi odihnă în locurile de recreere amenjate în cadrul proiectului.

60 de liceeni, tineri vor beneficia de informaţii privind calitatea mediului şi acţiunile de protejare în cadrul orelor educative.


Perioada de implementare : iunie-octombrie 2017

sursa : http://www.centruinfo.org/2017/05/31/start-proiectelor-fondului-de-granturi-mici-2017/

Calendarul evenimentelor

Date meteo în Căușeni
© Toate drepturile rezervate de Consiliul Raional Causeni
Elaborat de AgentiaWeb Consulting